Asiakastarinat

Proventumin leasingrahoitus auttoi telakaivukoneen hankinnassa

Kirjoittaja

Tomi Petrell

Julkaistu

29.8.2023

Proventumin leasingrahoitus auttoi telakaivukoneen hankinnassa

Tomi Mannisen pitkä tie nuoresta kuljettajasta kokeneeksi yrittäjäksitakana kolmisen miljoonaa kilometriä

Suomussalmella ja Suomessa elettiin lamanjälkeistä aikaa kun nuori Tomi Manninen perusti yrityksensä heti peruskoulun jälkeen.

– Se oli tarkalleen 15. kesäkuuta 1994 ja olin tuolloin vasta 15-vuotias. Olin silloin Suomussalmen nuorin yrittäjä enkä usko, että paikkakunnan historiassa niin nuoria on ollut sen jälkeenkään.

Yrittäjäperheen poikana Tomille yrittäjäksi ryhtyminen oli varsin luonnollista.

– En osannut etukäteen mitään pelätäkään. Innokkuutta ja rohkeutta ei kyllä puuttunut, Manninen muistelee. Hän käytti armeija-ajan hyödyllisesti kaikilta osin hyödyllisesti ja ajoi rekkakortin 19-vuotiaana.

Isä-Manninen takasi yrityksen ensimmäisen lainan. Sen jälkeen ajoneuvot ovat nielleet kilometrejä ja vaihtuneet alle sopivin väliajoin.

– Nyt on alla 16. kuorma-auto. Yrittämisen ja elämäntavan rajaviiva on kyllä hyvin häilyvä. Jossain niillä main mennään.

Kymmenisen vuotta Tomi Mannisella vierähti keikkatöissä Venäjän puolella. 

Vuonna 2012 tuli tarjous siirtyä ajohommiin etelään, pääkaupunkiseudun kehärataurakkaan. Aina kun GRK:n työmaa siirtyi eteenpäin, Tomi Manninen kollegoineen pakkasi työmaan koneet kyytiin ja siirtää niitä eteenpäin. 

Viimeiset kuusi vuotta on Mannisen ajoneuvossa ollut tyypillinen lavetti, jolla siirtyy vähän kaikkea.

– Etelä-Suomessa olevien työmaakoneiden lisäksi siirrän palkkeja ja pontteja rakennustyömaiden käyttöön.

Proventum madalsi kynnystä rahoituksen löytämiseksi

Kuljetusliike on avoin uusille mahdollisuuksille, siksi Tomi Manninen päätti hankkia käytetyn Bobcat 442 A -telakaivukoneen, jota Manninen voi hyödyntää monipuolisesti eri työmailla.

– Leasingrahoituksen saaminen sujui hyvin helposti ja sujuvasti. Proventum oli avainroolissa ja sain henkilökohtaista palvelua koko prosessin ajan.

– Koneen myynyt taho vinkkasi minulle Proventumin kun kysyin häneltä erilaisia konerahoitusmahdollisuuksia. Proventum otti nopeasti yhteyttä ja rahoitus järjestyi heidän kautta.

Proventumin ja Kuljetusliike Tomi Mannisen saumaton yhteistyö saanee piakkoin myös uutta pontta, sillä Mikkelissä on rakenteilla kustomoitu lavetti, joka valmistuu syksyn aikana.

– Kyseltiin jo valmiiksi rahoituksesta ja kyllähän sekin järjestyy, myhäilee Tomi Manninen.

Harkitsetko uuden koneen tai laitteen hankintaa? Lue leasingrahoituksesta lisää täältä.