Asiakastarinat

Leasingrahoitus-kumppanina uudessa apteekissa

Kirjoittaja

Tomi Petrell

Julkaistu

29.8.2023

Anne palasi Tapiolaan Aino apteekin apteekkariksi

Aino apteekki syntyi Otso apteekin ja Otaniemen sivuapteekin apteekkarin vaihdoksen ja yritysoston myötä. Pääapteekki muutettiin uusiin tiloihin kauppakeskus AINOA:n katutasoon ja nykyisin Aino apteekissa apteekkarina toimii Anne Calander. Leasingrahoitus uuden apteekin tilojen sisustukseen saatiin Proventumin kautta.

Espoolainen Anne Calander toimi jo aikoinaan läheisessä Tapiolan apteekissa proviisorina peräti 18 vuoden ajan. Väliin mahtuu 4 vuotta apteekkarina synnyinseuduilla Lieksassa, Pohjois-Karjalassa.

– Olen Espoonlahdessa ennättänyt asumaan jo 25 vuoden ajan, joten tuttuakin tutumpi on nykyinen työmatkareittikin.

Apteekkarin vuodet Lieksassa osuivat vaiherikkaaseen aikakauteen, josta tapahtumia ei puuttunut.

– Ensimmäisen vuoden aikana muutimme Lieksan Uuden apteekin uuteen liiketilaan, sitten tuli pandemia. Muistan, kun kiireessä jouduttiin haalimaan visiirejä, pleksejä ja käsidesiä sieltä mistä niitä saatiin. 

– Ajoin pitkiäkin matkoja käsidesin ja suojavisiirien perässä. Ginistään tunnettu ilomansilainen Nordic Premium Beverages -tislaamo ryhtyi valmistamaan silloin käsidesiä. Hain sieltä ison lastin luomuohrasta valmistettua käsidesiä.

Pandemia alkaa siltä osin olla taaksejäänyttä elämää. Inflaatio on nyt uhka, joka vaanii kohonneina kustannuksina ja kotitalouksien ostovoimaa nakertaen ja sitä kautta myös taloudellista kykyä tarvittaessa hankkia lääkehoitoa. Calanderin mukaan apteekkituotteiden hinnat ovat kuitenkin kulkeneet inflaation hallitsemassa ajassa vastavirtaan. Säädeltyjen lääkkeiden hintoja on leikattu useampaan kertaan, viimeksi kuluneen vuoden alussa. 

Työteliäät vuodet eivät lannistaneet Anne Calanderia, vaan päinvastoin. Seuraavaksi hän hakikin apteekkilupaa Espooseen, nykyisille kotiseuduilleen.

– Tällä hetkellä kohtaamme aika ajoin saatavuusongelmia, jotka aiheutuvat tukkuportaassa puuttuvista lääkkeistä ja toimituksen pullonkauloista. Perimmäinen syy näille toki löytyy yleisestä maailmantilanteesta.

Apteekkari Calander näkee tilanteen kuitenkin hyvänä, sillä suurin osa tuotepuutteita voidaan paikata rinnakkaislääkkeillä.

– Onneksi meillä on nyt mahdollisuus vaihtaa määrättyjen reseptilääkkeiden sijaan vastaavia geneerisiä rinnakkaislääkkeitä. Jos rinnakkaislääkettä ei ole olemassa emmekä pysty alkuperäistä lääkettä toimittamaan, on asiakkaan siinä tapauksessa käännyttävä uudelleen lääkärinsä puoleen.

Uusi Aino apteekki sisustettiin Proventumin avulla

Anne Calander kertoo saaneensa apteekkeihin erikoistuneelta Puume Oy:n sisustussuunnittelijaltaan Anders Djupsjöltä vinkin Proventumin palveluista. 

– Leasingrahoitus oli aiemminkin tuttu rahoitusmuoto, kun jo aikanaan liisasimme tietokoneita apteekkimme. Nyt liisasimme koko apteekin kalustuksen, johon kuuluvat asiakas- ja palvelutilat, kassatiskit sekä taustatilat.

Hänen mukaansa Proventum toimi asiassa tosi ammattimaisesti ja nopeasti. 

Aino-apteekki Espoon kauppakeskus AINOA:ssa valmistautuu uusituissa tiloissaan ensimmäiseen flunssakauteensa. Apteekkari Anne Calanderilla on hihassaan muutama vinkki syksyyn:

– D-vitamiinivarantommehan vähenee heti, kun arjen alettua lomien jälkeen siirrymme viettämään päivät pääsiassa sisätiloissa ja syksyn myötä auringonvalon määräkin pienenee. D-vitamiinia kannattaa ryhtyä tankkaamaan jo ajoissa. Sitten kun flunssa ehkä valitettavasti iskee niin sinkki- ja C-vitamiinivalmisteet tukevat immuunipuolustusta ja paranemisprosessia.

Harkitsetko liiketoiminnan laajentamista leasingrahoituksen avulla? Lue leasingista lisää täältä.