Yhteistyöt

Ensimmäinen vuosi ylitti vastaperustetun JJ-Areenan myyntitavoitteet

Kirjoittaja

Tomi Petrell

Julkaistu

25.9.2023

JJ-Areena ja Proventum yhteistyössä

JJ-Areenan ja Proventumin yhteistyö toimii hyvänä esimerkkinä siitä, että nuori yritys tarvitsee ketterän rahoituskumppanin heti alusta lähtien

Vanhat työkaverit Jukka Isojärvi ”Iso-Jukka” ja Jukka Kouko ”Pikku-Jukka” yhdistivät voimansa noin vuosi sitten ja perustivat JJ-Areena Oy:n.

– Perustin näiden samojen myyntitouhujen ympärille toiminimen jo vuonna 2021. Kun Iso-Jukka tuli mukaan, kypsyttelimme toimintojamme siihen pisteeseen, että yhtiöitimme sen.

Luodessaan katsausta yhtiön alkutaipaleeseen Pikku-Jukka huokuu tyytyväisyyttä.

– On kyllä mennyt paremmin kuin olisimme uskoneet, Jukka Kouko summaa ja kertoo vähittäiskaupan sekä Jak-Metallin energiakouran myynnin lähteneen liikkeelle rivakasti.

– Toimimme jälleenmyyjänä niin perus- kuin ammattilaiskäyttöön soveltuville JAK-Metallin tuotteille yksinoikeudella Suomessa. Jälleenmyyntiverkostomme on laajentumassa entisestään jo lähiaikoina. Tämä on meille luontainen maaperä toimia, sillä meillä on yhdessä vahvaa osaamista erinäisistä kuljetus-, maanrakennus-, sekä metsänhoitotöistä.

Jukat eivät ole rajanneet toimialaansa esimerkiksi pelkkään maanrakennukseen, vaan heidän käsiensä kautta kulkee esimerkiksi myös metsäkoneita, maatalouskoneita ja jopa mönkijöitä sekä veneitä. Muutama henkilöautokin löytyy myyntipihasta.

– Kaikki mitkä ovat liikkeessä teillä tai teiden ulkopuolella kiinnostavat, pois lukien vanhat ja paljon ajetut tai käytetyt.

JJ-Areenan keskiössä on vähittäiskauppa. Pidemmän tähtäimen tavoitteena on toiminnan laajentaminen ja kansainvälinen verkostoituminen.

– Asiakasymmärryksen kehittäminen on meillä aivan ytimessä, jotta pystymme auttamaan asiakkaitamme sitoutuneesti ja asiantuntemuksella.

Proventum JJ-Areenan rahoituskumppani

Proventum on ollut tärkeä rahoituskumppani heti alkumetreiltä

Proventum ja sen rahoituspalvelut jälleenmyyjän ja loppuasiakkaan välillä ovat olleet merkityksellinen tuki JJ-Areena Oy:n liiketoiminnalle alusta alkaen.

– Taisi mennä niin päin, että Proventumilta Samu Tuomi otti meihin yhteyttä ja vei asiaa eteenpäin niin, että pääsimme käynnistämään yhteistyömme nopeasti, muistelee Jukka Kouko.

– Proventum teki todella töitä ja haki ratkaisuja, että saimme ensimmäisiä kauppojamme maaliin. Tuntui mukavalta, että juuri toimintansa aloittanut yhtiö herätti kiinnostusta.

Tällä hetkellä noin puolet JJ-Areenan myymistä ajoneuvoista ja koneista lähtee uudelle omistajalle rahoituksen tukemana.

Siitä lähtien Proventum on ollut rahoituskumppanimme yritysmyynnin puolella, täytyy nostaa hattua erityisesti Proventumin Samulle hänen aktiivisuudesta sekä venymiskyvystään. Kynä ei tipahda työpöydälle kello 16, vaan Samulle on voinut aina soittaa, jos sellaiseen on ollut tarvetta.

Jukka Koukon eli Pikku-Jukan mielestä hyvän asiakassuhteen perusta on toimiva kommunikaatio.

– Esimerkiksi käy juuri Samu Tuomi, joka pitää meihin päin aktiivisesti yhteyttä niin että pysymme ajan tasalla siitä, missä mennään.

Siitä lähtien Proventum on ollut rahoituskumppanimme yritysmyynnin puolella, täytyy nostaa hattua erityisesti Proventumin Samulle hänen aktiivisuudesta sekä venymiskyvystään. Kynä ei tipahda työpöydälle kello 16, vaan Samulle on voinut aina soittaa, jos sellaiseen on ollut tarvetta.

JJ-Areenan erääksi kestävien asiakkuuksien perustaksi ovat muodostuneet myös rahoitusratkaisut.

– Asiakkuuksiin tulee vahva side ja ne kantavat pitkälle tulevaisuuteen, jos meillä on Proventumin kanssa tarjota kauppaan heti jokin rahoitusratkaisu, toteaa Jukka Kouko.

JJ-Areenan asiakassuhde Proventumiin on pysynyt tiiviinä

Kaikki alkoi yhdestä puhelinsoitosta. Proventumin Samu Tuomi tarttui luuriin. 

– Muistaakseni kollega laittoi viestiä, että tällaisella liikkeellä kuin JJ-Areena on Black Friday -tarjous, soita tänne, hän kertoo.

– Soitin Jukalle ja kerroin hieman meistä.  Klassinen kylmäsoitto ja loppu on historiaa. 

Tämän jälkeen Proventumin Samu Tuomi on auttanut useampaa JJ-Areenan asiakasta. 

– Haluamme erottautua henkilökohtaisella palvelulla, sekä myös auttaa asiakasta perustelemalla hylättyjen luottopäätöksien syyt. Tällöin asiakkaan on ehkä helpompi ymmärtää negatiivinen luottopäätös. Asiakkaita autetaan monesti iltaisin ja joskus jopa viikonloppuisinkin. 

Siihen, että Samu Tuomi ja JJ-Areenan ”Jukat” tapasivat kasvotusten, kului vajaa vuosi.

– Ajoin Helsingistä Hankasalmelle heinäkuussa lounaalle Jukkien kanssa ja samalla kävimme vähän katsomassa JJ-Areenan tulevia uusia tiloja. Yhteistyö JJ-Areenan kanssa on ollut erittäin toimivaa. Myin jopa oman autoni JJ-Areenalle välitettäväksi mikä kertoo omaa kieltään molemminpuolisesta luottamuksesta. Toinen ”Jukista” tuli hakemaan auton Helsingistä asti, kertoo Samu Tuomi, joka kannustaa olemaan yhteydessä häneen tai muihin proventumilaisiin:

– Yrittäjille haluan viestiä, että olkaa rohkeasti yhteydessä niin autetaan ja selvitetään, onko luottoa mahdollista saada, ja jos ei, niin miksi. Eräs asiakas sanoi, että ei ollut koskaan kuullut, että rahoitusyhtiöt olisivat perustelleet luottopäätöksiään, mutta meille tämä on itsestäänselvyys. Mitä hyötyä asiakkaalle on tulevaisuudesta, jos ei tiedä miten siihen varautua, pohtii Proventumin rahoitusasiantuntija Samu Tuomi.

Haluaisitko toimia kumppaninamme? Lue lisää
Kiinnostuitko leasingrahoituksesta? Lue lisää