Asiakastarinat

Arctic Machinelle leasingrahoitukseen erikoistunut kumppani on elintärkeä

Kirjoittaja

Tomi Petrell

Julkaistu

5.12.2023

Arctic Machine Oy:n tienhoitoautot varmistavat sujuvan liikenteen Suomessa – kelissä kuin kelissä. Sujuvien kauppojen ja ajoneuvotoimitusten takana on myös Proventum Oy, joka toimii Arctic Machinen leasingrahoitus-kumppanina.

Arctic Machine Oy alkoi piirtymään historiakirjoihin jo vuonna 1934, jolloin seppä August Karvonen perusti oman yrityksensä Suonenjoelle ja alkoi tekemään tienhoitolaitteita. Useiden vaiheiden ja mutkaisenkin tien kautta Arctic Machine Oy on tänään oman alansa terävintä kärkeä ja jo parin vuoden ajan osa kansainvälistä Aebi Schmidt -konsernia.

– Olemme saumaton osa konsernia, mutta toimimme oman nimemme alla ja myymme sen ja konsernin tuotevalikoimaa täällä Suomessa. Konsernin kautta saamme jalansijaa omille tuotteillemme eli tienhoitokuorma-autoille, toteaa Marko Pitkänen, Manager Sales – Arctic Machine Oy, Aebi Schmidt Finland. 

Hänen mukaansa yhtiön ajoneuvoja voi Suomen lisäksi nähdä myös muualla Euroopassa. 

Yritys valmistaa ajoneuvoihin hydrauliikat, etu- ja sivuaurat, alusterät, ohjausjärjestelmät sekä valopaketit. Pitkäsen mukaan varustepaketteihin kuuluvat etuaurat, alusterät sekä sivulavat sivuaurat ovat omaa tuotantoa. Imulakaisulaitteet ja sirotinautomaatit tulevat puolestaan konsernin sisältä.

Arctic Machine Oy on merkittävä kumppani kriittisen infran ylläpidossa. Kriittisen infran määritelmä on Marko Pitkäsen mielestä helppoa:

– Suomen talvi tekee tieverkostostamme kriittisen. Lunta voi nopeastikin kertyä 20-50 senttiä.

Suomen tiestön toimivuus on elintärkeää kelissä kuin kelissä ja kaikkina vuodenaikoina. Arctic Machine Oy toimittaa ajoneuvokalustoa, jotka pitävät tiet käyttökunnossa ja siten kansakunnan pyörät pyörimässä.

Proventum madaltaa urakoitsijan ostokynnystä

Vaikka teiden ylläpito on tärkeä julkishallinnon tehtävä, monet kaupungit ja kunnat ovat siirtyneet urakointimalliin. Yksityiset urakoitsijat ovat yhä enenevässä määrin ottamassa vastuuta teiden ylläpidosta.

Marko Pitkäsen mukaan uusi urakkamalli sallii joustavammat kalustopäivitykset ja -investoinnit, sillä urakointifirmat ovat usein pieniä. Tämäntyyppisessä toimitusketjussa on leasingrahoitukseen erikoistuneella kumppanilla tärkeä rooli.

– Investoinnit ovat usein mittavia, kokoluokkaa 50 000 – 500 000 euroa. Harvalla urakoitsijalla löytyy puskuria investoida käteiskauppaan tarvittava määrä.

Kalustokaupassa on runsaasti avoimia kysymyksiä, joihin etsitään vastauksia. Kaluston sopivuus ja varustelu sekä toimitusaika vaikuttavat rahoituspäätöksiin. Luotettava rahoituskumppani madaltaa ostokynnystä sekä säästää rahaa ja aikaa.

– Proventum tulee mukaan neuvotteluihin heti alusta saakka. He niin sanotusti pistävät kätensä saveen ja ryhtyvät töihin, Marko Pitkänen kiittelee.

Arctic Machine Oy valitsi Proventumin kumppanikseen järjestelemään leasingrahoituksia, jotta omat myyjät kykenisivät keskittymään myyntityöhönsä paremmin. Myyntiprosessissa rahoitus tulee kumppaneiden kautta. Rahoitushakemukset ja -päätökset otetaan pöydälle heti alusta saakka joustavasti ja hyvän palvelun hengessä.

– Valinta oli meille helppo, vaakakupissa painoivat mm. Proventumin monipuolinen osaaminen sekä rahoituskumppaneiden määrä.

Lumitöiden kausi on vasta aluillaan. Keväällä nähdään tarkasti, kuinka monta kauppaa Arctic Machine Oy on tehnyt ja kuinka monessa Proventum Oy on ollut mukana järjestämässä tarvittavaa leasingrahoitusta.

Jätä oma leasingrahoitushakemuksesi täällä: https://www.proventum.fi/leasingrahoitus/