osamaksurahoitus ajoneuvoille

Leasing vai osamaksu?

Leasing- ja osamaksurahoituksessa on eroja. Tutustu ja valitse teille sopiva rahoitusratkaisu.

leasingin hyödyt

Leasingin hyötyjä

Leasingrahoitus on yksi suosituimmista rahoitusmuodoista yrityksille. Leasingrahoitus tarjoaa hyötyjä ja etuja, jotka voivat auttaa yritystä kasvattamaan liiketoimintaansa ja vähentämään kustannuksia.

Leasingilla eli liisauksella yritys voi hankkia tarvittavat laitteet, koneet tai kuljetusvälineet ilman, että se joutuu maksamaan niistä laitteen koko hintaa kerralla. Tämä tarkoittaa, että yrityksellä on enemmän rahaa käytettävissä muualla liiketoiminnassa.

Leasingrahoituksessa yritys voi valita sopivan maksuajan, joka palvelee parhaiten sen taloudellista tilannetta. Tämä tarkoittaa, että yritys voi maksaa leasingmaksun takaisin ajan myötä, mikä helpottaa kuukausittaisia taloudellisia paineita.

Leasing VS Osamaksu

LeasingOsamaksu
RahoituskohdeKone-, laite- ja kalustohankinnat. Voi olla uusi tai käytetty.Kone-, laite- ja kalustohankinnat. Voi olla uusi tai käytetty.
HankintahintaEi ylärajaaEi ylärajaa
Maksuaika12- 72 kk12- 72 kk
Omarahoitus­osuusLähtökohtaisesti 0%. Vaihtokone mahdollinen.Tyypillisesti 20-30% hankintahinnasta tai vaihtokone
Maksuerät1kk / 3kk1kk / 3kk
OmistusoikeusKohteen voi lunastaa sopimuksen jälkeenSopimuksen jälkeen omistusoikeus ostajalle
RajoituksetVoi ostaa liikkeestä tai toiselta yritykseltäVoi ostaa liikkeestä tai toiselta yritykseltä
ELY-avustusMahdollinen max. 3 vuodelleMahdollinen
VerotusKirjanpidossa vuokraa eikä velkaa. Parantaa vakavaraisuuttaKirjanpidossa velkaa.
Vähennykset kirjanpidossaArvonlisävero. Vuokrat kirjanpidossa kuluja eli saa vähentää tuloksesta, jolloin vähentää maksettavaa yhteisöveron määrää.Korot, poistot sekä arvonlisävero (vähennetään kerralla).

Onko leasing­rahoitus kannattava juuri sinulle?

Leasingin suurena hyötynä on se, että yritys voi vaihtaa laitteet tai koneet uusiin tarpeidensa mukaan ilman, että joutuu maksamaan niistä koko hintaa uudelleen. Tämä yksinkertaisuudessaan tarkoittaa sitä, että yritys voi aina pitää teknologiansa ja laitteidensa tason ajan tasalla, ilman suuria kustannuksia.

Leasingrahoituksesta yritykset saavat myös verohyötyjä, sillä yritys voi vähentää leasingmaksut verotuksessaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että rahoitusmuotona leasing tarjoaa monia etuja yritykselle, kuten mahdollisuuden hankkia tarvittavia laitteita ilman koko hinnan maksamista kerralla, maksuajan valinnan vapauden, mahdollisuuden vaihtaa laitteet tarpeen mukaan, verotukselliset edut ja mahdollisuuden saada lisää pääomaa liiketoiminnalle. Se on siis erittäin hyödyllinen rahoitusmuoto yrityksille.

Me Proventumilla kilpailutamme sinulle parhaan leasingrahoituksen ja saat rahoituspäätöksen parhaimillaan jo saman päivän aikana!

Leasingin hyödyt

Tutustu myös osamaksurahoitukseemme

Osamaksun avulla voit hankkia tarvitsemasi laitteet sekä kaluston maksamalla niistä kuukausittain sovitun ajanjakson ajan.
Saat meiltä jopa 84 kuukauden lainasopimuksen!