Leasingin etuja lyhyesti

Leasingrahoitus on rahoitusmuoto, jonka avulla voit tehdä hankinnan ilman suurta kertainvestointia sekä kasvattaa samalla liiketoimintaasi. Leasing-hankinnat ovat myös helppo budjetoida, sillä kuukausimaksu on aina samansuuruinen, eikä käsirahaakaan lähtökohtaisesti vaadita. Voit myös lunastaa laitteesi sopimuskauden päätteeksi tai jopa kesken sopimuskauden.

Laite itsessään toimii pääasiallisena vakuutena, eikä se näy velkana yrityksesi taseessa. Näin voit parantaa yrityksesi vakavaraisuutta sekä oman pääoman tuottoprosenttia. Leasingin kuukausierä näkyy kirjanpidossa vuokraeränä, jonka voit vähentää verotuksessa kokonaan.

Jäännösarvo on muokattavissa 1-30% hankintahinnasta, jolla voit lunastaa laitteen itsellesi.

Leasingrahoitus

Leasing VS Osamaksu

LeasingOsamaksu
RahoituskohdeKone-, laite- ja kalustohankinnat. Voi olla uusi tai käytetty.Kone-, laite- ja kalustohankinnat. Voi olla uusi tai käytetty.
HankintahintaEi ylärajaaEi ylärajaa
Maksuaika12- 72 kk12- 72 kk
Omarahoitus­osuusLähtökohtaisesti 0%. Vaihtokone mahdollinen.Tyypillisesti 20-30% hankintahinnasta tai vaihtokone
Maksuerät1kk / 3kk1kk / 3kk
OmistusoikeusKohteen voi lunastaa sopimuksen jälkeenSopimuksen jälkeen omistusoikeus ostajalle
RajoituksetVoi ostaa liikkeestä tai toiselta yritykseltäVoi ostaa liikkeestä tai toiselta yritykseltä
ELY-avustusMahdollinen max. 3 vuodelleMahdollinen
VerotusKirjanpidossa vuokraa eikä velkaa. Parantaa vakavaraisuuttaKirjanpidossa velkaa.
Vähennykset kirjanpidossaArvonlisävero. Vuokrat kirjanpidossa kuluja eli saa vähentää tuloksesta, jolloin vähentää maksettavaa yhteisöveron määrää.Korot, poistot sekä arvonlisävero (vähennetään kerralla).

Leasingrahoitusta voidaan hyödyntää kaluston käyttöomaisuuden hankinnassa

Leasing on käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokraamista. Leasingia eli ”liisausta” voidaan hyödyntää myös monen muun irtaimen, esimerkiksi kaivinkoneen tai traktorin hankinnassa.

Leasingissa yritys maksaa kuitenkin määritettyä kuukausittaista maksua. Sopimuskauden päättyessä liisattu laite ei kuitenkaan automaattisesti vaihda omistajaa. Usein yritys halutessaan lunastaa hankitun koneen, laitteen tai kulkuneuvon leasing-ajan päätyttyä. 

Leasingrahoitus
Työkoneet voidaan rahoittaa Proventum leasing-rahoituksella

Koneiden ja laitteiden rahoitus joustavasti rahoitusleasingilla

Leasingilla voit rahoittaa melkein mitä tahansa. Oli kyse sitten traktorista, kaivinkoneesta, sähköpöydästä tai pakkauslinjastosta – voit rahoittaa sen joustavasti leasingilla.

Voit hankkia laitteet suoraan myyjäliikkeestä tai vaikkapa toiselta yritykseltä. Myös ulkomailta tuodut laitteet on mahdollista rahoittaa leasingilla. Katso arvio kuukausierästä rahoituslaskurillamme!

Konerahoitusta henkilökohtaisesti ja paikallisesti

Me palvelemme aina henkilökohtaisesti ja paikallisesti. Yhteyshenkilösi lisäksi käytössäsi on myös hallinnollinen osaamisemme.

Kauttamme saat käyttöösi suuren toimijan edut oman yrityksesi koosta riippumatta.

Kone- ja laiteleasingpalvelumme kattaa nimensä mukaisesti kaikki koneet ja laitteet, joilla on vakuusarvoa, oli kyse sitten sähköpyöristä, pyöräkuormaajista tai terveydenhuollon laitteistosta. Saat siis konerahoituksen kiinteällä kuukausihinnalla.

Mietitkö, kuinka leasinglaitteen jäännösarvo määritetään? Mitä sopimuksen päätyttyä tapahtuu? Entä millaisesta sopimuksesta yrityksesi hyötyisi eniten? Ole meihin yhteydessä!

Vesa Laaksonen auttaa rahoituksiin liittyvissä kysymyksissä henkilökohtaisesti sekä paikallisesti

Rahoitamme myös yritysten välistä kauppaa

Palvelumme on aina yrityksesi tarpeisiin räätälöityä. Löysitkö tarvitsemasi koneen tai laitteen toiselta yrittäjältä? Olemme rahoituskumppanisi silloinkin.

Haemme puolestasi rahoituspäätöksen, hoidamme paperit kuntoon, lunastamme myyntikohteen ja rahoitamme sen eteenpäin.

Yritysten välinen kone- ja laitekauppa jää useimmin perinteisen pankkisektorin tarjonnan ulkopuolelle, mutta meille se on yksi merkittävimmistä palveluista.

Konerahoituksemme tärkein tavoite on tukea yrityksesi tulosta riippumatta ostopaikasta.

Työkoneet on mahdollista rahoittaa Proventumin  leasing rahoituspalvelulla